Práce s lidmi ve veřejné správě z hlediska generace informačních technologií

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá prací s lidmi ve veřejné správě z hlediska mladé generace informačních technologií. V teoretická části práce je vymezeno především fungování veřejné správy a stavební právo. Jsou v ní také zmíněny základy týmové práce, komunikace s lidmi a jejich motivace. V praktické části vycházím z výzkumných otázek, které hledají odpovědi na dvě hlavní témata. Jak vypadá práce s mladými lidmi z pohledu pracovníků veřejné správy a naopak, jak práci ve veřejném sektoru vnímají mladí lidé. Jako zástupce mladé generace jsem zvolila absolventy oboru Městské inženýrství. Praktická část práce je zkoumána pomocí dotazníkových šetření a řízených rozhovorů, na základě kterých budou zodpovězeny a vyhodnoceny předem stanovené výzkumné otázky.
The bachelor thesis is focused on working with people in public administration from the point of view of the young generation of information technologies. The theoretical part of the thesis deals mainly with the functioning of public administration and construction law. And it also mentions the basics of teamwork, communication with people and their motivation. In the empirical part I specified research questions, which are looking for answers to two main topics of my work. What does working with young people look like from the point of view of public administration workers and how young people perceive work in the public sector. As a representative of this generation, I chose graduates of the field of Municipal Engineering. The empirical part of the work is examined by using questionnaire surveys and guided interviews, based on which predetermined research questions will be answered.
Description
Citation
RYBNÍČKOVÁ, M. Práce s lidmi ve veřejné správě z hlediska generace informačních technologií [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Městské inženýrství
Comittee
doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D. - předseda, Ing. Eva Vítková, Ph.D. - místopředseda, Ing. Tereza Komárková, Ph.D. - tajemník, Ing. arch. Jan Májek, Ph.D. - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Richard Svoboda, Ph.D. - člen, Ing. Tereza Komárková, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Studentka při své obhajobě bakalářské práce s názvem "Práce s lidmi ve veřejné správě z hlediska generace informačních technologií" pohovořila o veřejné správě, kterou si vybrala pro depistáž. Prezentovala dotazníky, které byly vytvořeny pro vyhodnocení hodnocené problematiky. Tabelárně a graficky prezentovala dosažené výstupy provedené analýzy. A v závěru své prezentace provedla komplexní souhrnné zhodnocení provedeného průzkumu. Dále byly položeny dotazy oponenta Ing. Romana Sládka: 1) Vysvětlete pojmy veřejná správa, státní správa a samospráva. 2) Jaké další oblasti řeší obecní úřad s rozšířenou působností kromě stavebního práva? Následovaly dotazy členů komise: doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D. - Z jakého důvodu nebyla zahrnut ČKAIT to provedeného průzkumu? Ing. Eva Vítková, Ph.D. - Jaká je práce s lidmi z hlediska generace informačních technologií? Podrobněji vysvětlete dílčí konkrétní závěry uvedené v BP. Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - Ztotožňujete se s výsledky dotazníků? Ing. Richard Svoboda, Ph.D. - Jaký vliv hrála ve vyhodnocení průzkumu věková kategorie? Studentka na položené dotazy odpověděla bez váhání.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO