Mezera v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem bytového domu, jehož primární funkcí je vyplnit proluku v Brně v městské části Černá Pole – konkrétně na ulici Traubova. Řešené území leží vemi blízko historického centra. Přestože jej obklopují dvě frekventované hlučné silnice, vybraná proluka poskytuje klidné a soukromé zákoutí. V současnosti se na pozemku nachází vzrostlá zeleň a zahrada pro bytový dům ve vnitrobloku. Cílem této práce je efektivně doplnit chybějící dům v zástavbě, navázat na okolní stavby a poskytnout nové bydlení v centru města. Lokalita disponuje dobrou vybaveností okolí a perfektní dostupností, ze kterých může čerpat. Návrh nabízí čistě ubytovací funkci s přídavným prostorem pro rozšiřování vztahů v rámci komunity budovy a respektuje blízkost samostatně stojícího bytového domu ve vnitrobloku.
The Bachelor thesis deals with the design of an apartment building whose primary function is to fill a gap in Brno in the town district of Černá Pole – specifically on the street Traubova. The area in question lies close to the historic centre. Although it is surrounded by two busy and noisy roads, the selected gap provides a quiet and private corner. At present, the property has mature greenery and a garden for an apartment building in the courtyard. The aim of this work is to effectively complete the missing house in the development, to build on the surrounding structures and to provide new housing in the city centre. The location has good amenities and perfect accessibility from which to draw. The proposal offers a purely accommodation function with additional space for expanding relations within the building's community and respects the proximity of the detached apartment building in the interior.
Description
Citation
MOJZESOVÁ, Š. Mezera v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Zdeněk Hirnšál (předseda) Ing. arch. Luboš Františák, Ph.D. (člen) prof. Ing. Josef Chybík, CSc. (člen) Ing. arch. Lenka Kropšová (člen) Ing. arch. Jan Mléčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
- studentka představila projekt - byly přečteny posudky a studentka reagovala na dotazy oponenta - následná diskuze • okna na sousední pozemek • přízemí – technické zázemí? • rozvržení bytů, velikost místností • utilitárnost vnitrobloku, „fakeové sloupy“ • důslednost rastru
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO