Mezera v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá principy zástavby a návrhem nového městského domu ve vybrané proluce na ulici Špitálka v Brně. Cílem je nalezení vhodné strategie zástavby nevyužité parcely. Textová část se věnuje seznámení s danou lokalitou z hlediska urbanistického, architektonického, konstrukčního a dispozičního řešení. Samotné řešení návrhu je podrobně obsaženo a popsáno v přílohách bakalářské práce. Návrh uzavírá neucelený městský blok a dotváří vzhled ulice. Koncept efektivně využívá místa, které nabízí rozlehlý vnitroblok navazující na danou proluku. Objekt vychází z možného budoucího potenciálu dané průmyslové lokality a případné její proměny na atraktivní čtvrť.
This bachelor thesis deals with the principles of development and design of the new municipal housing in selected gap on Špitálka street in Brno. The aim of the design is to find strategy of development of this unused plot. The text part is devoted to acquaintance with the given locality from teh point of view of urban planning, architectural, cinstructional and dispositional solution. Finaly, the design solution itself is contained in the appendices of the bachelor´s thesis. The design closes the incomplete city block and completes the appearance od the street. The concept effectively uses the space of the large courtyard connected to the gap. This building is based on the future potential of this industrial location and her transformation into an attractive district.
Description
Citation
MIČKOVÁ, P. Mezera v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. PhDr. Pavel Šopák, Ph.D. (předseda) MgA. Svatopluk Sládeček (člen) Ing. arch. Roman Gale (člen) Ing. Lucie Žižková (člen) Ing. arch. Jan Foretník, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
- Prezentace studentky - Oponent náměty: jaký je poměr obyvatel, kteří budou využívat kancelářskou budovu? nebude budova uzavřena do sebe? l administrativa má větší kapacitu jaká je výhoda přístupu kancelářských prostor dvěma schodišti? l východiskem bylo PBŘ nebude problém fluktuace nájemníků? l dnes je moderní single bydlení - Otázky : obhajte výrazný prvek výškové budovy l doplňuje komíny, chladící věže, kostel jak je to se založením stavby? l založení je na pilotách vynesení stěny u schodiště neprochází do základů proč jsou v návrhu sklepní kóje? l z důvodu malých prostor v bytě, tzn. další úložné prostory obava komise z návrhu pouze jednoho výtahu, outdoorového výtahu i schodiště věžák malého půdorysu je spíše akademické řešení/cvičení, potřeba zádveří v bytech inspirovala jste se rastrem fasády? l konstruktivismem openspace je pasé, vstup je rovnou do prostor kanceláří i wc jaký je rozdíl ve vodostavebním betonu? l nepropouští vodu porota ocenila výběr neatraktivní části města
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO