Tvorba parametrického modelu vozu do pece

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Táto bakalárska práca sa zaoberá tvorbou algoritmického modelu vozu do pece pomocou softvéru Inventor. Je kladený dôraz hlavne na rýchlosť a jednoduchosť úpravy. Úprava prebieha na základe zmeny parametrov, ktoré vyplynuli zo zadania. Vďaka tejto práci sa rýchlosť úpravy zrýchli niekoľkonásobne. Výsledky môžu pomôcť ďalším firmám k zavedeniu parametrizácie do praxe a následnému urýchleniu výroby.
This bachelor thesis deals with the creation of an algorithmic model of a cart into the furnace using Inventor software. The emphasis is mainly on the speed and simplicity of editing. The adjustment is based on the change of parameters that resulted from the assignment. Thanks to this work, the editing speed will be accelerated several times. The results can help other companies to implement parameterization in practice and subsequently accelerate production.
Description
Citation
BALÁŽ, F. Tvorba parametrického modelu vozu do pece [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Martin Vrbka, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Pavel Mazal, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Kubík, Ph.D. (člen) Ing. David Škaroupka, Ph.D. (člen) Ing. Petr Šperka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-18
Defence
Student prezentoval výsledky své bakalářské práce a odpověděl na otázky oponenta: 1) Jakým způsobem je vyřešen problém s počtem betonových tvarovek uvedený v kapitole 3.2? Jedná se mě o rozhodovací algoritmus a následné provedení v modelu. - zodpovězeno 2) Z čeho všeho se skládá parametrický model, který dostane konstruktér? Jaké úkony konstruktér musí udělat a jaké se provedou automaticky, aby mohla začít výroba další varianty? - zodpovězeno 3) Proč jste při výpočtu množství rozměrových variant, aby se parametrizace vyplatila, neuvažoval čas potřebný k vytvoření modelu bez parametrizace? - zodpovězeno Ing.Šperka - Řešíte pouze geometrické hledisko konstrukce nebo pracujete i s jinými parametry? Jaký je rozsah délek? - zodpovězeno Ing. Kubík - Z jakých materiálů je konstrukce složena? - zodpovězeno Ing. Kubík - Jsou ty modely propojeny s výkresovou dokumentací - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO