Návrh auditního systému pro kontrolu systémů a služeb v počítačové síti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Táto diplomová práca sa zaoberá návrhom auditného systému, pomocou ktorého bude možné detegovať bezpečnostné medzery v počítačovej sieti. Detekcia bude prebiehať na základe kontroly vopred určených portov a služieb na nich bežiacich. Na základe výstupu z auditného systému, dôjde k navrhnutiu možných opatrení a pravidiel, nutných k náprave bezpečnostných medzier. Samotný systém bude navrhnutý tak, aby bola zabezpečená jeho jednoduchá implementácia u akéhokoľvek zákazníka.
This diploma thesis deals with the design of an audit system with which it will be possible to detect security gaps in a computer network. Detection will take place on the basis of checking predefined ports and services running on them. Based on the output of the audit system, possible measures and rules necessary to correct security gaps will be proposed. The system itself will be designed to ensure its easy implementation for any customer.
Description
Citation
ŠIMKOVIČ, P. Návrh auditního systému pro kontrolu systémů a služeb v počítačové síti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Informační management
Comittee
doc. Ing. Miloš Koch, CSc. (předseda) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Sedlák (člen) doc. Mgr. Veronika Novotná, Ph.D. (člen) Ing. Matej Zápotočný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-18
Defence
Otázky vedoucího Je možné takto vytvořený nástroj poskytnout také jako službu pro zákazníky? Zodpovězeno Otázky oponenta Proč se vytvářel docker image ručně a nebyl použit předpis pomocí Dockerfile? Zodpovězeno Mgr. Veronika Novotná, Ph.D.: Jak byla stanovená odměna 250kč/h? Zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO