Modelování na základně dat z archiválií

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navrhnout a implementovat webovou aplikaci, která umožní zobrazení a úpravu genealogických modelů. Tyto modely jsou vytvořené pomocí programu umožňujícího jejich automatické sestavení z dostupných matričních záznamů. Velký důraz je v rámci řešení věnován propojení webové aplikace s tímto programem. Aplikace je vytvořena pomocí systému Node.js, psána v jazyce JavaScript s využitím jeho knihovny React.Webová aplikace zprostředkovává uživateli přístup ke zmíněnému programu a umožňuje mu zobrazení a editaci výstupů tohoto programu. Zaměřuje se na uživatelskou přívětivost a jednoduchost při ovládání aplikace. Součástí řešení je také integrace do existujícího systému, který uživateli poskytuje možnost přepisu údajů z archiválií a spravuje komunitní databázi.
The aim of this thesis is to design and implement a web application that allows the display and editing of genealogical models. These models are created using a program that permits their automatic assembly from available registry records. A great focus of the solution is the connection of the web application with this program. The application is developed using Node.js, written in JavaScript using its React library.The web application provides the user with access to the mentioned program and allows him to view and edit the output of this program. It is especially concerned with the user-friendliness and simplicity of the application. The solution also includes integration into an existing system which provides the user with the possibility of transcribing data from archives and manages a community database. 
Description
Citation
PÁTEK, D. Modelování na základně dat z archiválií [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (člen) Ing. Vojtěch Mrázek, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " D ". Otázky u obhajoby: Můžete nám prezentovat nějaké genealogické modely vytvořené systémem Moragen a pak upravené pomocí vaší práce? (Viz bod 3 zadání) Komise, například: Řešil jste i nejisté vazby mezi osobami? Komise, například: Jak pracuje SW "moragen"?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO