Uzamykání formulářů v rozšíření JavaScript Restrictor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zaměřuje na problematiku ochrany osobních údajů při vyplňování formulářů na internetu. V této práci je analyzováno řešení ve formě webového rozšíření Formlock, které upozorňuje uživatele na potenciálně nebezpečné formuláře a snaží se jej chránit před únikem těchto dat třetím stranám. Rozšíření Formlock je analyzováno a na základě získaných poznatků je navržena jak integrace do rozšíření Javascript Restrictor, tak vylepšení současných opatření. Nově implementovaná opatření jsou otestována a jsou vyhodnoceny možnosti k jejich budoucímu rozšíření.
This thesis focuses on protecting personally identifiable information (PII) during filling and submitting of web forms. Formlock, a prototype trying to resolve the PII leakage caused by forms by warning the user about the potentially malicious web forms and giving them an option to try and prevent the leak, is tested and then it's defensive capabilities are improved and integrated into Javascript Restrictor. Lastly, the new and integrated measures are tested and their possible future improvements are evaluated.
Description
Citation
SZABÓ, M. Uzamykání formulářů v rozšíření JavaScript Restrictor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Kamil Malinka, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Čím je způsobeno, že vytvořené řešení blokuje odesílání formulářů s captcha od třetích stran (např. Google captcha)? Jak by se musel změnit návrh, aby nedocházelo k blokovaní takových formulářů? A jaké výhody a nevýhody by taková změna v návrhu přinesla uživateli?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO