Automatizované velkoobjemové zpracování testovacích výsledků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou automatizovaného zpracování velkého objemu dat v prostředí relační databáze. Práce se zaměřuje na aktuální situaci ve firmě Codasip a řeší nedostatečně rychlé vykonávání aktualizací materializovaných pohledů. Výsledkem práce je návrh na úpravy aktuálního systému, tento návrh úspěšně řeší problémy s pomalým zpracováním dat. Implementované řešení pak přináší průměrné zrychlení aktualizace materializovaných pohledů o 93 % a u některých materializovaných pohledů zrychlení o 99 %. Toto řešení pomůže firmě Codasip zvýšit efektivitu vývoje procesorových jader, ale i dalších produktů. Zároveň tato práce může sloužit jako případová studie optimalizace pomalých databázových dotazů při zpracování velkého objemu dat.
This thesis deals with the issue of automated processing of large volumes of data in a relational database environment. The thesis focuses on the current situation in the Codasip company and solves the insufficiently fast implementation of materialized views updates. The result of the thesis is a draft to modify the current system. This draft successfully solves problems with slow data processing. The implemented solution then brought an average acceleration of the update of materialized views by 93 % and for some materialized views an acceleration of 99 %. This solution will help Codasip increase the efficiency of processor core development, as well as their other products. At the same time, this thesis can serve as a case study of optimizing slow database queries when processing large amounts of data.
Description
Citation
KLEM, R. Automatizované velkoobjemové zpracování testovacích výsledků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Můžete odhadnout, k jakému urychlení zpracování pohledů a materializovaných pohledů by došlo v případě, že by do databáze nebyly vkládány detailní záznamy o všech proběhlých testech, ale pouze o těch, které skončily s chybou (tedy test failed)? Dotaz na kompresi, archivaci a stárnutí testů. Dotaz na konkrétní zdroj problému při zpracování velkého množství testů. Dotazy na vyjádření zrychlení v absolutních hodnotách. Dotaz na dosažení stanovených cílů. Dotaz na srovnání použitelnosti původního a nového řešení v praxi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO