Kýč ve výtvarném umění a jeho přítomnost v mé práci

Abstract
Práce se zabývá kýčem, který se objevuje v osobním životě autorky, její tvorbě a v domácnostech jejich blízkých. Zkoumá podobu kýče a jeho přínos. Porovnává jeho odsuzovanou emoční dovednost s přínosem pro osobní potěšení. Hledá význam kýče s ohledem na vkus. V průběhu práce vznikla krátká videa na toto téma, která jsou zakomponovány do výsledné instalace.
The work deals with kitsch, which appears in the personal life of the author, her work and in the households of their loved ones. It examines the form of kitsch and its benefits. It compares his condemned emotional skill with its contribution to personal pleasure. It seeks the meaning of kitsch with regard to taste. During the work, short videos on this topic were created and which are incorporated into the final installation.
Description
Citation
OLŠAROVÁ, M. Kýč ve výtvarném umění a jeho přítomnost v mé práci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Intermediální a digitální tvorba
Comittee
Mgr. Martin Mazanec, Ph.D. (předseda) Julie Bena (člen) doc. Mgr.A Lenka Klodová, Ph.D. (člen) doc. MgA. Jan Šrámek, Ph.D. (člen) MgA. Jakub Jansa (člen) doc. Mgr. Jan Zálešák, Ph.D. (člen) MgA. Karolína Kohoutková (člen) Mgr. Lukáš Likavčan, Ph.D. (člen) MgA. Adéla Součková (člen) MgA. Pavel Sterec, Ph.D. (člen) MgA. Ondřej Tobola (člen)
Date of acceptance
Defence
Obhajoba byla zahájena prezentací studentky, která přiblížila tematické zaměření práce (téma kýče) a základní skladbu vytvořené instalace. Následně byly čteny posudky vedoucí práce a oponenta (v zastoupení). Po zodpovězení dotazů z posudků byla otevřena obecná rozprava, v níž se diskutovala aktuálnost tématu kýče nebo konkrétní instalační řešení. Diskuze se nesla v kritičtějším duchu, studentka zvládla nesklouznout do defenzivní pozice.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO