Optimalizace tvorby cen v logistice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na dynamickou cenotvorbu a její aplikaci v síťových dopravních modelech s cílem optimalizovat ceny, jež v těchto modelech hrají důležitou roli. Teoretická část se věnuje základním pojmům optimalizace, lineárního programování, teorii grafů a teorii vztahující se k dynamickému oceňování. Důraz je kladen na propojení všech těchto poznatků a jejich aplikaci při řešení logistických modelů.
This bachelor thesis concerns itself with dynamic pricing and its application in network transport models in order to optimize the prices that play an important role in these models. In the theoretical part, we deal with the basic concepts of optimization, linear programming, graph theory and theory related to dynamic pricing. Emphasis is put on linking all this knowledge and its application in solving logistics models.
Description
Citation
LANGR, T. Optimalizace tvorby cen v logistice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Jan Čermák, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Tomášek, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Irena Hlavičková, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jiří Tomáš, Dr. (člen) RNDr. Pavel Popela, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-22
Defence
Student odprezentoval komisi svou bakalářskou práci na téma Optimalizace tvorby cen v logistice. Otázky komise a oponenta Ing. Matouše Cabalky (příklad nevhodného prblému pro simplexovou úlohu, vhodnost požitého řešiče a matice incidence) byly zodpovězeny uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO