Experimentální přípravek pro testování chlazení rotoru dutou hřídelí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá inovací experimentálního přípravku pro testování chlazení rotoru dutou hřídelí. Výsledkem této práce je funkční měřicí stanoviště umožňující provádět testovací měření pro různé konfigurace ventilátoru, vnitřní trubky a duté hřídele až do průměru 30 mm.
This thesis describes the process of innovation of an experimental equipment for testing of cooling by hollow shaft. The outcome of this work is a functional measuring station allowing to perform test measurements for various configurations of fans, inner tubes and hollow shafts up to a diameter of 30 mm.
Description
Citation
KRAML, A. Experimentální přípravek pro testování chlazení rotoru dutou hřídelí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Kazimierz Peszyński (předseda) doc. Ing. Zdeněk Hadaš, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Stanislav Věchet, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Vlach, Ph.D. (člen) Ing. Petr Lošák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (člen) Ing. Petr Krejčí, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-21
Defence
Student ve vymezeném čase prezentoval svoji bakalářskou práci, dále byly přečteny posudky a zodpovězeny dotazy oponenta. Poté byly členy komise položeny následující otázky související s bakalářskou prací: Vytiskl jste několik variant uložení hřídele a ložisek? Jak jste u nich zajistil vystředění? V práci uvádíte, že existují pouze dva typy ztrát, můžete uvést ještě nějaké další zdroje ztrát u vašeho zařízení? Jakým způsobem odesíláte data z Arduina do Matlabu a jak je k tomu využit zmíněný toolbox? Jaký protokol je využit ke komunikaci? Nemyslíte si, zda-li u pomalých jevů souvisejících se změnou teploty není zbytečné měřit v tak krátkých časových intervalech? Po zodpovězení všech dotazů byla obhajoba celkově hodnocena jako výborná / A.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO