Revitalizace a obnova městysu Velké Němčice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Předmětem diplomové práce je vytvoření strategie a taktiky pro revitalizaci a obnovu veřejných prostranství městysu Velké Němčice. Hlavním impulsem k výběru lokality pro diplomovou práci byla iniciativa k vytvoření rozvojové strategie ze strany zastupitelstva obce. Urbanistická studie navazuje na analýzy a závěry vyhodnocené v předchozí semestrální práci. Cílem návrhu je nalézt vhodnější zapojení dnes neefektivně využívaných veřejných prostranství i nově navržených lokalit do struktury obce. Hlavním motivem řešení je nové prostorové uspořádání a členění převážně zastavěné části obce na samostatně fungující prostranství a areály s obnovenými či nově navrženými objekty ve prospěch komunitního života v obci. Práce přichází s idejemi, které umožní efektivnější využívání veřejných prostranství. Na základě analýz a konzultací se zastupitelstvem obce jsou navrženy proměny veřejných prostor ve vlastnictví městysu. Tyto úpravy různého rozsahu přibližují řešení problému daného místa. Výsledkem práce jsou dílčí zásahy ve smyslu navržených změn a úprav určující podmínky pro vznik polyfunkčního prostorově i společensky pestrého prostředí s principy udržitelnosti.
The aim of the Master Thesis is creation of strategy and tactics for revitalization and modernisation of the public area of Velké Němčice village. The urban study follows the analysis and conclusions evaluated in the previous semestrial work. The aim of the design is to find a suitable solution to complement the ineffectively used public spaces, and to design new locations into the structure of the village. The thesis comes up with a strategy that provide using of public spaces more. The proposal is based on analyses and consultations with the municipal council. The result of this work shows how to make a polyfunctional spatially and socially diverse environment with sustainability principles.
Description
Citation
ZÁDĚROVÁ, L. Revitalizace a obnova městysu Velké Němčice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. Martina Peřinková, Ph.D. (předseda) Ing. arch. Radek Suchánek, Ph.D. (člen) Ing. arch. Eugen Točík (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen) Ing. arch. Tomáš Pavlovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
Studentka odprezentovala svou práci. Následně byly přečteny posudky oponenta a vedoucího práce. Studentka reagovala na témata vzešlá z posudku oponenta práce. Komise vznesla připomínky na srozumitelnost výkresů. Dále se komise dotazovala na náhrady parkovacích stání a nahrazování zeleně. Odpověď studentky byla pouze částečná. Během obhajoby vstoupil pan Foretník, po obhajobě místnost opustil. Komise dále položila dotazy na konstrukce modulového vybavení. Opověď studentky byla opět částečná s několika věcnými chybami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO