Výroba čepu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce předkládá návrh technologie výroby čepu ozubeného kola. Čep slouží k ustavení kola v kuželovém ložisku. Čep je vyroben z oceli 11 320.3 (11 320 5R), která je vhodná pro tváření za studena. Na základě studie problematiky tváření za studena a výpočtů byly zvoleny metody pěchování a protlačování. Nejčastěji je pro zhotovení použito více metod, jež jsou zprostředkovány sdruženým nástrojem. Může být též vyroben některou z obráběcích metod.
The work presents a proposal for the technology of production of a pin of gear assambly.The pin is used to position the wheel in a tapered roller bearing. Pin is made of 11 320.3 steel (11 320 5R), which is suitable for cold forming. Based on the study of cold forming and calculations, the methods of upsetting and extrusion were chosen. Most often, several methods are used for fabrication, which are mediated by a combined tool. It can also be made by any of the machining methods.
Description
Citation
GLATTER, J. Výroba čepu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Libor Mrňa, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Dohnal, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Šlais, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Podaný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-22
Defence
Vzhledem k tomu, že předseda komise byl současně oponentem, bylo předáno řízení SZZ místopředsedovi. Student odprezentoval komisi výstupy a závěry své práce, ale nezodpověděl většinu dotazů oponenta. Dále byly studentovi položeny následující otázky: 1. Co označuje symbol n při výpočtu potřebného výkonu stroje? (nezodpověděl) 2. Co vyjadřuje tabulka na obr. 47? (částečně zodpověděl) 3. Z jakého důvodu jste při použití rovnice Johnson-Cook použil místo koeficientu m hodnotu 2? (nezodpověděl) 4. Je v práci uvedena hodnota Rp0,2 = 589 MPa správná? (nezodpověděl) Při obhajobě práce byly zjištěny závažné a zásadní nedostatky a na základě toho se komise přiklání k závěrům oponenta, shledává práci nevyhovující. Student se chybně odvolává na literární prameny a některé části práce jsou plagiát.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO