Prognostický model poptávky v oděvním průmyslu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Práce se zaměřuje na prognostické metody a jejich porovnání dle ukazatelů přesnosti. Metody byli použity k sestavení prognostického modelu poptávky v oděvním průmyslu. Přínos práce spočívá v určení předpokládané poptávky pro následující období, který mohou využít prodejci, výrobci a všichni, jejichž rozhodování je ovlivněno velikostí poptávky po oděvních výrobcích. Práce obsahuje obecná doporučení, jak postupovat při sestavování prognózy a podle jakých kritérii zvolit vhodnou prognostickou metodu.
Thesis is focused on forecasting methods and their comparison according to accuracy indicators. Forecast methods were utilized for building a forecast model of demand in texture industry. Usefulness of the thesis comes from forecasting an amount of demand in the future, which can be used by sellers, manufacturers and others impacted by amount of demand in textile industry. Thesis contains general reccomendations on forecasting process and helps with choice of appropriate methods of forecast.
Description
Citation
KUNC, T. Prognostický model poptávky v oděvním průmyslu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. František Bartes, CSc. (místopředseda) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen) Ing. et Ing. Kateřina Procházková, Ph.D. (člen) Ing. Kateřina Fojtů, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-22
Defence
Otázky oponenta - odpovězeno prof. Rejnuš: Velice dobře zpracovaná grafika ve Vaší bakalářské práci, proč jste některé nepoužil i ve Vaší prezentaci? - odpovězeno Vznikají náklady při použití některé z uvedených metod?- odpovězeno Vybrané metody jsou přímo určené jen podnikům nebo lze je využít i v jiných případech? - odpovězeno doc. Bartes: Prognózování a Váš model, kde je uveden časový horizont a prognózované období? - odpovězeno Kde v modelu nalezneme tzv. "základní otázku"? - odpovězeno Ing. Fojtů: Proč jste zvolil oděvní průmysl? - odpovězeno Zdůvodnění komise pro státní závěrečnou zkoušku a hodnocení závěrečné práce: Komise má výhrady k pojetí modelu, neboť nevěnuje dostatečnou pozornost časovému horizontu prognózy i základní prognostické otázce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO