Hodnocení vývoje makroekonomických ukazatelů České republiky a Švédska

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na komparaci vývoje vybraných makroekonomických ukazatelů v České republice a ve Švédsku v určitém časovém období. Teoretická část obsahuje základní informace, které se týkají hospodářské politiky a makroekonomických ukazatelů. Na základě zjištěných dat je v praktické části provedena vlastní komparace vybraných makroekonomických ukazatelů a hodnocení nastavení podnikatelského prostředí v jednotlivých státech.
The bachelor thesis focuses on the development of a comparison of selected macroeconomic indicators in the Czech Republic and Sweden in a certain period of time. The theoretical part contains basic information related to economic policy and macroeconomic indicators. On the basis of the processed data, the practical part is a comparison of selected macroeconomic indicators and evaluation of the business environment in individual states.
Description
Citation
HEŘMÁNKOVÁ, H. Hodnocení vývoje makroekonomických ukazatelů České republiky a Švédska [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lucie Kaňovská, Ph.D. (člen) Mgr. Štěpán Konečný, Ph.D. (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-22
Defence
Otázky vedoucího - zodpovězeno Otázky oponenta - zodpovězeno Otázky komise: doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D.: Připomínka k obsahové struktuře práce - chybějící návrhové části. Připomínka k cílům práce - rozdíl mezi cílem uvedeným v prezentaci a v bakalářské práci. Jaké jsou implikace analytické části práce pro podnikovou praxi? - nezodpovězeno Mgr. Štěpán Konečný, Ph.D.: Jaký je vztah mezi vzdělaností a množstvím podnikatelských subjektů v zemi? - částečně zodpovězeno doc. Ing. Robert Zich, Ph.D.: Čím je předchozí tvrzení podloženo? - nezodpovězeno Jaké další faktory by podpořily právě Váš výběr zemí? Co odlišuje ekonomiky vybraných zemí (ČR a SWE)? Proč jste si vybrala vůči ČR Švédsko? Co vše ovlivňuje výkon ekonomiky? - částečně zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO