Možnosti spojování trubkových dílců

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na metody spojování trubkových dílců a trubek. Je zde uvedena příprava základních spojovaných materiálů, kde jsou zmíněny nástroje a stroje pro dělení a upravování výchozích polotovarů. Dále jsou představeny jednotlivé metody jako je pájení, svařování, zalisování, lepení a závitové spojení. U každé metody je popsán základní princip, používané stroje a nástroje a výhody společně s nevýhodami. Závěrem je uvedeno několik příkladů využití trubkových dílců v praxi.
The bachelor thesis deals with tube components joining methods. In the thesis, the preparation of the tube components is mentioned, as well as its tools and machines for cutting and adjusting the components. Furthermore, the work introduces several joining methods such as soldering and brazing, welding, pressing technology, adhesive bonding and threaded connection. The basic principle is described for each method, as well as using tools and machines plus advantages and disadvantages. In the end, the use of tube components is presented.
Description
Citation
HOLUSEK, M. Možnosti spojování trubkových dílců [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. RNDr. Libor Mrňa, Ph.D. (předseda) Ing. Miroslav Jopek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Marek Štroner, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen) Ing. Marian Sigmund, Ph.D., IWE (člen) Ing. Barbora Kudláčová (člen)
Date of acceptance
2021-06-23
Defence
Student prezentoval komisi výstupy a závěry své práce a zodpověděl dotazy oponenta. Dále byly studentovi položeny následující otázky: 1. Jaké metody by jste doporučil pro spojení plastových trubek? (částečně zodpověděl) 2. Co je metoda spojování Walform? (částečně zodpověděl) 3. Jaké technologie svařování se používají pro plynovody a ropovody? (částečně zodpověděl)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO