LAUSANNE – PLAINES DU LOUP: ekologické město

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Projekt se zabývá návrhem obytného městského bloku, základní školy a parku ve čtvrti Plaines-du-Loup ve švýcarském městě Lausanne. Práce si bere za cíl vytvořit jak komplexní urbanistickou koncepci, tak architektonické řešení dílčí části městského bloku - základní školu spojenou s bytovým domem. Urbanistická koncepce se opírá o již zpracovanou urbanistickou studii od studia Tribu architects1. Má snahu vytvořit polyfunkční a rozmanité městské prostředí s bohatostí prostorů. Práce dále pokračuje dílčím architektonickým řešením budovy základní školy spojené s bydlením. Hledá odpověď na vztah školy a bydlení, a školy a veřejného prostoru.
The project focuses on the design of a residential city block, elementary school and a park in the street Plaines-du-Loup in the Switzerland city of Lausanne. The goal of the work is both to create a complex urbanistic concept and architectonical solution of a part of city block - elementary school connected to an apartment building. The urbanistic concept builds upon an already completed urbanistic study by the Tribu architects1. It aims to create a polyfunctional and diverse city environment with a richness of space. The project continues with a partial architectonic solution of an elementary school building interconnected with residential buildings. It seeks a solution to the relationship between school and living / school and public space.
Description
Citation
ZÁDRAPOVÁ, L. LAUSANNE – PLAINES DU LOUP: ekologické město [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. arch. Jan Jehlík (předseda) Ing. arch. Zdeněk Chmel (člen) Ing. arch. Jaroslav Sedlák (člen) Ing. arch. Iva Zezulová (člen) Ing. Petr Lenoch (člen)
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO