Návrh na zlepšení systému vymáhání pohledávek u podnikatele

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá zajištěním a vymáháním pohledávek ve společnosti E S L, a.s.. Teoretická část vymezuje pohledávky z právního, daňového a ekonomického hlediska. V analytické části je provedena analýza pohledávek a zhodnocena finanční situace společnosti. V návaznosti na analytickou část jsou v závěru práce zpracovány návrhy na zlepšení systému zajištění a vymáhání pohledávek.
This bachelor thesis deals with the issue of securing and debt collection in the E S L, a.s. company. The theoretical part defines claims from legal, tax and economic perspective. In the analytical part analysis of receivables is performer and the evaluation od the financial situation of the company is inclueded. Following the analytical part, proposals for improving the systém of securing and recoveryof receivables are processed at the end of the work.
Description
Citation
KRULOVÁ, M. Návrh na zlepšení systému vymáhání pohledávek u podnikatele [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. František Bartes, CSc. (místopředseda) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen) Mgr. Helena Musilová (člen) Ing. Kateřina Fojtů, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-23
Defence
Otázky oponenta: odpovězeno JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D.: Co si musí hlídat věřitelé u dlužníků zejména ve vztahu k insolvenčnímu řízení? Odpovězeno. prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc.: Uvedla jste, že jsou ve společnosti vymáhány pohledávky vlastními silami, jak by to vypadalo, kdyby byly vymáhány soudně? Odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO