Migrace a refaktorizace Netfox Detective na .NET 5

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V internetu probíhá každou sekundu obrovské množství pokusů o útoky na různé subjekty. Aby bylo možné zpětně jednoduše analyzovat síťovou komunikaci, je potřeba kvalitních, rychlých a aktualizovaných nástrojů. Netfox Detective je jedna z aplikací sloužící k forenzní analýze síťové komunikace. Cílem práce je migrace tohoto produktu na moderní platformu .NET 5, včetně refaktorizace s ohledem na uživatelskou zkušenost a správné využití návrhových vzorů. Práce se zabývá nejen samotnou migrací, ale uvádí i sadu častých programátorských faulů a způsoby jejich eliminace. Postupně se v kapitolách nachází záznamy jednotlivých rozhodnutí, které mohou pomoci ostatním vývojářům při řešení dalších nástrah. V závěru se práce zabývá analýzou a tvorbou testů a správním využitím nástrojů pro CI/CD. Výstupem je pak nejen kompletní migrovaný projekt, ale také připravené prostředí v systému GitLab. 
Every second, there are many attempts to attack various entities on the Internet. This is why high-quality, fast, and up-to-date tools are needed to easily analyze network traffic. Netfox Detective is one of such tools. Specifically, it is used for forensic analysis of network communication. The aim of this work is to migrate Netfox Detective to the newest version of .NET platform (.NET 5), including refactoring with respect to user experience and correct use of software design patterns. This thesis deals not only with the migration itself, but is listing common mistakes programmers make along with possible solutions to these mistakes. The chapters contain a detailed decision log that can help guide other developers to better solutions. Furthermore, the work deals with analysis and creation of unit tests and with correct use of tools for CI/CD. Fully migrated project is not the only output of this thesis. A development environment for the project has been prepared in GitLab and it is ready to be used.
Description
Citation
POKORNÝ, Š. Migrace a refaktorizace Netfox Detective na .NET 5 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy a databáze
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na doplnění ze strany přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: V práci se mimo jiné odkazujete na různé metriky pro měření "kvality" zdrojových kódů (kap.2.2). Jak Vaše refaktorizace přispěla k celkové kvalitě projektu? Komise, například: Byla vytvořena nová sada testů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO