Pokročilé generování artefaktů falzifikátů do syntetických otisků prstů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom práce je rozšírenie aplikácie pre generovanie prejavov falzifikátov do syntetických odtlačkov prstov o možnosť generovania nových prejavov falzifikátov spolu s anotáciami vytvorených poškodení. Prejavy falzifikátov vybrané pre rozšírenie aplikácie sú oblasti papilárnych línií s nižšou jasnosťou a projekcia praskliny v materiáli falzifikátu. Vybrané prejavy boli analyzované, bol vytvorený návrh metód pre ich generovanie a metódy boli následne implementované. Vygenerovaním implementovaných prejavov falzifikátov sa na základe testovania preukázateľne znížila kvalita syntetických odtlačkov prstov, aj skóre podobnosti určované pri identifikácii. V porovnaní s pôvodnými implementovanými prejavmi sa kvalita odtlačkov prstov znížila v rozšírenom riešení viac, skóre podobnosti pri generovaní samostatných prejavov falzifikátov sa celkovo znížilo približne rovnako.
The goal of this thesis is to extend the application for spoof effects generation into synthetic fingerprints with the possibility of generation of two new spoof effects together with annotations of generated damages. Spoof effects chosen for this thesis are areas with lower clarity and defects in spoof material. Those effects were analyzed, methods to generate those effects were designed and then implemented. According to testing, generation of two new added spoof effects led to reduction in quality of fingerprint images, as well as the value of the similarity score determined during identification. In comparison with the original solution, the quality of the fingerprints decreased more in the extended solution, the similarity score in the generation of separate spoof effect decreased overall approximately equally.
Description
Citation
VRÁBĽOVÁ, Ž. Pokročilé generování artefaktů falzifikátů do syntetických otisků prstů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Informační systémy a databáze
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-23
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Pro generování tvarů syntetických otisků prstů simulujících falzifikáty jste použila přednastavené šablony, které vycházejí z reálných snímků falzifikátů. Bylo by možné vytvořit nějaký ať už matematicky nebo skriptem generovaný obecný tvar, který by se dal modifikovat, aby byl počet možných tvarů víceméně neomezený? Jak významnou roli hraje vygenerování artefaktu poškození do oblasti s nejvyšším výskytem markantů s ohledem na vyhodnocení, které jste v práci provedla?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO