Forenzní analýza prostředí IoT ze stop síťové komunikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je tvorba datové sady zachycující vybrané aktivity uživatele při použivání chytrých zařízení, analýza této datové sady, vytvoření a implementace metod pro detekci vybraných uživatelských aktivit a diskutování dosažených výsledků. Pro tvorbu datové sady jsou vybrána 4 zařízení.
The goal of this master's thesis is a creation of dataset capturing selected users' activities, network analysis of this dataset, design and implementation of method to detect selected users' activities and discussion of achieved results. 4 devices have been chosen for the creation of this dataset.
Description
Citation
SLÁMOVÁ, H. Forenzní analýza prostředí IoT ze stop síťové komunikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové sítě a komunikace
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (člen) Ing. Libor Polčák, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-22
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: V práci používáte pro detekci zařízení a změn např. interval posílání ARP dotazů, interval posílání keep-alive TCP paketů apod. Je možné tyto hodnoty na zařízení nastavit nebo jsou dané výrobcem? Jak je to s expirací ARP či DNS cache? Zkoušela jste vytvořit více nezávislých běhů daného zařízení, aby bylo možné zjistit, zda zkoumané velikosti paketů či intervaly jsou typické pro dané zařízení a aktivitu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO