Matematické metody v ekonomii

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu vybraných ekonomických ukazatelů společnosti D&D Elektromont pomocí statistických metod. Práce je rozdělena do tří samostatných částí. V první části je pozornost soustředěna na představení teoretických základů potřebných pro analýzu. Ve druhé části je prezentován podnik a jsou analyzovány vybrané ekonomické ukazatele. Ve třetí části jsou shrnuty zjištěné skutečnosti a navrženo konkrétní řešení pro zlepšení situace.
The bachelor thesis is focused on analysis of selected economic indicators of company D&D Elektromont using statistical methods. The thesis is divided into three separate parts. The first part is aimed at the introduction of the theoretical foundations needed to complete the analysis. The second part presents the company and analyzes its selected economic indicators. The third part summarizes the findings and proposes specific solution to improve company’s situation.
Description
Citation
FAJFR, L. Matematické metody v ekonomii [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) doc. Mgr. Veronika Novotná, Ph.D. (místopředseda) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Jan Luhan, Ph.D., MSc (člen)
Date of acceptance
2021-06-24
Defence
Otázky oponenta: 1. Které pohledávky doporučujete firmě začlenit do faktoringu? Šlo by o všechny dlužníky nebo byste nějakým způsobem identifikoval vhodné zákazníky či skupinu zákazníků, jejichž pohledávky byste doporučil postoupit faktoringové firmě? - odpovězeno 2. V práci se zabýváte predikcí na rok 2020, případně dále. Jakým způsobem současná situace ohledně pandemie COVID-19 ovlivní finanční zdraví analyzované společnosti a predikci ukazatelů? - odpovězeno Ing. Roman Ptáček, Ph.D.: Jaké jsou současné sazby PRIBOR využívané při faktoringu v dnešní době? - odpovězeno prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA: Společnost aktuálně nedělá nic aby dostala peníze co nejdříve? (zálohy, předplatné) - odpovězeno Napadá vás i něco jiného jako faktoring? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO