Kritická analýza cenové tvorby na nedokonale konkurenčním trhu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Dokonalá konkurence se v praxi považuje za jev teoretický. Z toho důvodu je tahle práce zaměřena na nedokonale konkurenční trh a cenovou tvorbu na něm. Cílem je blíže prozkoumat, jak konkrétní společnosti s prvky monopolu využívají své postavení na určení ceny za svůj produkt a cenovou diskriminaci – jsou tzv. price makers. V práci jsou analyzovány konkrétní přístupy strategie cenové tvorby těchto firem.
Perfect competition can be considered as a theoretical state. For this reason, this work is focused on the imperfectly competitive market and pricing in it. The aim is to investigate in more detail how specific companies with elements of monopoly use their position to determine the price for their product and price discrimination - they are so-called price makers. The work analyzes specific approaches to the pricing strategy of these companies.
Description
Citation
BÁBEL, M. Kritická analýza cenové tvorby na nedokonale konkurenčním trhu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lenka Smolíková, Ph.D. (člen) Ing. David Schüller, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Poláček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-24
Defence
Otázka vedoucího práce: Proč Vámi navrhovanou cenovou politiku doposud SAD Humenné neuplatňuje? A co bude největší překážkou v zavedení Vašich návrhů? - Odpovězeno Otázka oponenta práce: Jak dle Vašeho názoru ovlivňuje současná situace spojená s pandemií COVID-19 vývoj cen letenek (vzhledem k měnícím se podmínkám pro cestování v jednotlivých zemích) a především pak pro zemi VB, jakožto zemi, která vystoupila z EU? - Odpovězeno Ph.D. Poláček: Používají i jiní dopravci cenovou diskriminaci třetího stupně? - Odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO