ODPOVĚDNÝ DESIGN

Abstract
Diplomová práce se zabývá tématem odpovědnosti v designu. Jejím výstupem je online platforma consciousdesign.cz, která poskytuje podklady k možným odpovědným přístupům. Skládá se z databáze inovativních materiálů, výzkumných textů, tematických odkazů a rozhovorů s designéry, materiálovými specialisty, vědci a technology. Webová stránka může sloužit jako výchozí bod pro studenty designu a designéry, které zajímají aktuální možnosti a nové cesty k designu ohleduplnému k přírodě i lidem.
The online platform consciousdesign.cz, created as the output of the thesis, provides sources for possible conscious approaches to design. It consists of a database of innovative materials, research texts, related links and interviews with designers, material specialists, scientists and technologists. The website can serve as a starting point for students and designers who are interested in current possibilities and new ways leading to design that is responsible to nature and humans.
Description
Citation
FILÍPKOVÁ, V. ODPOVĚDNÝ DESIGN [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Design
Comittee
doc. MgA. Mikuláš Macháček (předseda) M.Sc. Denisa Kollarová (člen) MgA. Jozef Ondrík (člen) Mgr. Zuzana Kubíková (člen) MgA. Ondřej Tobola (člen) MgA. Ivars Gravlejs, Ph.D. (člen) Mgr. Tomáš Javůrek, DiS. (člen) doc. Mgr. Jan Zálešák, Ph.D. (člen) MgA. Petr Štěpán (člen)
Date of acceptance
Defence
Na úvod obhajoby studentka představila svůj projekt – výzkum a web zaměřený na udržitelný design. Atypicky tedy výstupem diplomové práce není žádný finální produkt. Po prezentaci následovaly posudky vedoucího práce a oponentky. V obou posudcích byla vyzdvihnuta pozitiva projektu jako aktuálního a přínosného k lokálnímu diskurzu. V rozpravě byla diskutována otázka designu webové stránky a dalšího rozvoje projektu. Studentka byla schopna pohotově a věcně argumentovat.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO