Analýza vlivů na cenu pozemků určených územním plánem pro bydlení v oblasti CHKO Moravský kras

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá vlivy, které působí na cenu stavebních pozemků určených územním plánem pro bydlení v CHKO Moravský kras. V rešeršní části práce jsou definovány základní pojmy týkající se dané problematiky a popsány vlivy, které působí na cenu stavebních pozemků dle dostupné literatury. V analytické části práce je na základě dlouhodobého průzkumu provedena analýza realitního trhu daného segmentu. Dále jsou zkoumány a statisticky vyhodnocovány vlivy působící na cenu stavebních pozemků dle sestaveného modelu vícerozměrné lineární regrese ve statistickém programu gretl. Vlivy jsou vyhodnocovány jak v rozsahu celé oblasti, tak i v rozsahu vybraných obcí. V diskuzní části práce je zodpovězeno na vyslovené otázky, ověřena platnost stanovených hypotéz a dosažené výsledky jsou porovnány s poznatky získanými při tvorbě rešeršní části.
This master‘s thesis deals with impacts on prices of sites which are meant by planning for residential housing in the landscape park Moravian Karst. In the research section of the thesis, there are defined fundamental concepts that concern themselves with the given issues and there are portrayed impacts on prices of sites according to the accessible literature. In the analytical section of the thesis, there is conducted an analysis of the real estate market of the given segment. Furthermore, there are examined and statistically evaluated impacts on prices of sites based on a multiple linear regression modelled in a statistical tool gretl. Impacts are evaluated both within a scope of the whole area and within particular municipalities. In the discussion section of the thesis, the manifested questions are answered, the stated hypotheses are tested and the obtained results are compared to the findings that were described in the research section.
Description
Citation
ZUKALOVÁ, H. Analýza vlivů na cenu pozemků určených územním plánem pro bydlení v oblasti CHKO Moravský kras [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) doc. Ing. et Ing. Martin Cupal, Ph.D. et Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-29
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma: Analýza vlivů na cenu pozemků určených územním plánem pro bydlení v oblasti CHKO Moravský kras. Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupovala velmi zodpovědně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka svou závěrečnou práci velmi kvalitně obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO