Tvorba rekreačních oblastí a vývoj cen nemovitých věcí určených k rekreaci v obci Mokrá - Horákov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá přehledem tvorby rekreační oblasti v obci Mokrá–Horákov, a to od historie až po současnost včetně cenového vývoje. První část diplomové práce je vymezena de-finicí stavby pro rekreaci a popsaným historickým vývojem obce Mokrá–Horákov. Následující části se věnují popisu vybraných chat a jejich ocenění podle předchozích oceňovacích předpisů, současných oceňovacích předpisů v České republice a současných oceňovacích předpisů Ra-kousku. V experimentální části je provedena analýza oceňovaných chat a realizovaných prodejů a pronájmů. V neposlední řadě je zmíněné možné pořízení chaty v dané lokalitě ke koupi i pro-nájmu a návrh změny územního plánu v rekreační oblasti. V závěru diplomové práce je diskuse nad výsledky a vyhodnocení výsledků.
The diploma thesis deals with an overview of the creation of a recreational area in the village Mokrá-Horákov, from history to the present, including the price history. The first part of the diploma thesis is defined by the definition of a building for recreation and the described histori-cal development of the village Mokrá-Horákov. The following sections describe the selected cottages and their valuation according to previous valuation regulations, current valuation regu-lations in the Czech Republic and current valuation regulations in Austria. In the experimental part, an analysis of valued cottages and realized sales and rentals is performed. Last but not le-ast, it is mentioned the possible acquisition of a cottage in a given locality for purchase and lease and a proposal to change the zoning plan in the recreational area. At the end of the diploma the-sis is a discussion of the results and evaluation of the results.
Description
Citation
KUDĚLA, J. Tvorba rekreačních oblastí a vývoj cen nemovitých věcí určených k rekreaci v obci Mokrá - Horákov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) doc. Ing. et Ing. Martin Cupal, Ph.D. et Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-29
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma: Tvorba rekreačních oblastí a vývoj cen nemovitých věcí určených k rekreaci v obci Mokrá - Horákov. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupoval dobře. Doc. Ing. et Ing. Martin Cupal, Ph.D. et Ph.D., položil otázku ohledně porovnatelnosti a relevantnosti dat, vysvětlení grafu mezi cenou zjištěnou a realizovanou. Na otázky komise odpověděl pohotově. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant svou závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO