Psychosociální rizika a stres při práci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá psychosociálními riziky a stresem v pracovní činnosti. Teoretická část práce je věnována definici a charakteristice psychosociálních rizik a stresu. Dále je popsáno legislativní zakotvení psychosociálních rizik v České republice a Evropské unii. Teoretické předpoklady uzavírá vymezení managementu psychosociálních rizik. Metodická část je věnována kvantitativnímu šetření, které je zaměřeno na psychosociální rizika u bankovních poradců a poradkyň dané společnosti. Na základě zjištěných výsledků z dotazníkového šetření jsou stanovena vhodná doporučení pro redukci zkoumaných rizik v dané společnosti.
The diploma thesis deals with psychosocial risks and stress in work. The theoretical part of the work is devoted to the definition and characteristics of psychosocial risks and stress. Furthermore, the legislative entrenchment of psychosocial risks in the Czech Republic and the European Union is described. The theoretical assumptions are concluded by the definition of psychosocial risk management. The methodological part is devoted to the quantitative survey, which is focused on the psychosocial risks of bank advisers of the company. Based on the results of the questionnaire survey, appropriate recommendations are made to reduce psychosocial risks in the company.
Description
Citation
ČOTEK, O. Psychosociální rizika a stres při práci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik ekonomických systémů
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Jana Victoria Martincová, Ph.D. (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-30
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Psychosociální rizika a stres při práci . Poté následovaly otázky komise: doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSs. To co píše Váš oponent o Vašem vzorku není správně. Pozitivní oblast - šikana spolupracovníků, co jste tím myslel? Měl jste potíže v dotazníku zjistit, kdo je muž/žena? doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc Nejvíce respondentů Vám odpovědělo, že jsou přetížení (nadměrné pracovní požadavky). Myslíte si, že je to vypovídající? Zamýšlel jste se i nad návrhy na zavedení opatření, časové a finanční zhodnocení. doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. Může škola připravit studenta na takovou stresující pozici? Diplomant na otázky oponenta odpověděl. Diplomant na otázky komise odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO