Vyhodnocení dodavatelského rizika s využitím fuzzy logiky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá vyhodnocením dodavatelského rizika za využití principů fuzzy logiky pro vybranou společnost vinařství Soška. Tato společnost je, stejně jako mnoho jiných, nucena přejít na prodej přes internet z důvodu zavedení vládních restrikcí v době pandemie. Pro úspěšný internetový prodej je potřeba vybrat optimální e-shopový software pro společnost na základě jejích stanovených požadavků. Za tímto účelem jsou vytvořeny 2 fuzzy modely v programech Microsoft Excel a MATLAB, které si kladou za cíl vyhodnotit riziko při výběru dodavatele. Na základě tohoto hodnocení jsou zformulovány výstupy a doporučení pro výběr optimální varianty pro společnost. V úvodu práce jsou představeny základní teoretické poznatky, které jsou využity v praktické části práce.
This diploma thesis deals with the evaluation of supplier risk for a chosen company Vinařství Soška using the fuzzy logic principles. This company like many others is forced to shift its sales to the Internet environment due to the government restrictions established to reflect the pandemic situation. For a successful Internet business, it is necessary to choose an optimal ecommerce software based on the company requirements. For this purpose, two fuzzy logic models are built in Microsoft Excel and MATLAB software. Their aim is to evaluate the potential risk of all of the suppliers. Based on this evaluation, the results are transformed into specific recommendations on how to choose the optimal solution for the company. The first chapters deal with the general theory that is later used in the analytical part.
Description
Citation
LÁZNIČEK, M. Vyhodnocení dodavatelského rizika s využitím fuzzy logiky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik ekonomických systémů
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Jana Victoria Martincová, Ph.D. (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-30
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Vyhodnocení dodavatelského rizika s využitím fuzzy logiky. Poté následovaly otázky komise: doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSs. Proč jste si vybral zrovna tuto firmu? Proč jste využil neurčité modelování? doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc Co znamená dodavatelské riziko v kontextu Vaší práce? Diplomant na otázky komise odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO