Posouzení efektivnosti informačního systému ve firmě zabývající se lokalizací a návrh změn

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá posouzením současného stavu informačního systému ve firmě, která se zabývá lokalizací. V práci jsou definovány teoretické pojmy nutné k porozumění oblasti informačního systému s ohledem na jeho strukturu a fungování. Je popsáno prostředí firmy společně s rozborem užívaného informačního systému. Z informací získaných z analýz a dotazníku jsou identifikovány rizikové oblasti systému. Nalezená rizika jsou ošetřena na základě závažnosti navržením změn a následně ekonomicky zhodnocena
This diploma thesis deals with the review of the current state of the information system in the firm, which focuses on localisation. The paper defines theoretical terms which are necessary to in order to understand the area of information systems with regard to its structure and operating. The environment of the firme is described together with the analysis of the information systém in use. With the information collected from the analyses and the questionere we are able to identify the risk areas. The identified risks are treated on the basis of severity by proposing changes and then economically evaluated.
Description
Citation
STRAKA, V. Posouzení efektivnosti informačního systému ve firmě zabývající se lokalizací a návrh změn [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik ekonomických systémů
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Jana Victoria Martincová, Ph.D. (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-07-01
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Posouzení efektivnosti informačního systému ve firmě zabývající se lokalizací a návrh změn Poté následovaly otázky komise: doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc Jak velká je společnost, kterou jste analyzoval? Co je za program REPLIKON? doc. Ing. Radek Doskočil, Ph. D. MSc Co je informační systém, jak byste ho definoval? Co rozumíte pod pojmem ekonomické zhodnocení? Proč nevyhovoval analyzované společnosti současný stav? Ing. Petr Šimůnek, PhD Co byste dělal, kdyby vyšla jako slabý článek ve společnosti jiná oblast, než informační systém? Diplomant na otázky vedoucího odpověděl. Diplomant na otázky komise odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO