Analýza a hodnocení rizik ve skladovacích prostorech pivovaru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou řízení rizik ve skladovacích prostorech pivovaru. Cílem práce bylo identifikovat a zhodnotit možná rizika spojená se skladováním manipulačních jednotek, která jsou součástí pracovního prostředí pivovaru. Vyhodnocení analýzy rizik probíhalo na základě použitých metod FMEA a FTA. Pro minimalizaci rizik se následně navrhla opatření, která snížila případná rizika při práci ve skladu a společně s nimi se snížila i úrazovost. Tato opatření byla následně finančně zhodnocena a posouzena z hlediska jejich výhodnosti.
The diploma thesis deals with the issue of risk management in storage facilities of a brewery. The objective of the thesis was to identify and evaluate possible risks connected to the storage of handling units, which are part of the working environment in the brewery. The evaluation of the risk analysis has been created on the basis of FMEA and FTA methods. To minimize the risks, the measures were subsequently proposed to reduce potential risks when working in the warehouse which led to accident reduction. Then these measures were financially evaluated and assessed for their cost-effectiveness.
Description
Citation
HLAVÁČKOVÁ, A. Analýza a hodnocení rizik ve skladovacích prostorech pivovaru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik ekonomických systémů
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Jana Victoria Martincová, Ph.D. (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-07-01
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Analýza a hodnocení rizik ve skladovacích prostorech pivovaru. Poté následovaly otázky komise: Doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. Připomínka k možnosti zaměřit se i na úklid v analýze rizika. Ing. Jana Victoria Martincová, Ph. D. Zmiňujete pojem aktiva, co je tím myšleno? Co jsou to veřejná aktiva? doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D. MSc Kdo definoval dílčí hodnoty v metodě FMEA? Ing. Petr Šimůnek, Ph. D. Připomínka: Nejsou citovány normy. Diplomantka na otázky oponenta odpověděla. Diplomantka na otázky komise odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO