Projekt systému bezpečného podniku s přístupem společenské odpovědnosti podniků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na vznik nebezpečí při práci. S tím souvisí identifikace rizik a jejich řízení. Definuje všechna vznikající rizika a jejich preventivní opatření. Hlavním úkolem této činnosti je minimalizovat pracovní úrazy na pracovišti. Následně byla pomocí získaného dotazníku od Státního úřadu inspekce práce ohodnocena stávající úroveň bezpečnosti práce. Práce je rozdělena do 4 kategorií. V teoretické části práce jsou popsány stěžejní pojmy, které jsou nutné pro vypracování diplomové práce. Jsou tam zahrnuty pojmy jako riziko a hrozba. Na to navazuje identifikace rizika a metody ohodnocení rizika a závěr teorie obsahuje BOZP, pracovní úrazy a popis co znamená certifikace Bezpečný podnik. V analytické části je vypracována analýza stávajícího stavu, posouzení BOZP a analýza řízení rizik hlavního výrobního procesu. Poslední praktická část se zaměřuje na preventivní opatření u hlavního výrobního procesu pomocí analýzy FMEA a navrhnutí zlepšení BOZP.
The diploma thesis is focused on the emergence of danger at work. Related to this is the identification of risks and their management. It defines all emerging risks and their preventive measures. The main task of this activity is to minimize accidents in the workplace. Subsequently, the current level of occupational safety was assessed using a questionnaire obtained from the State Office of Labor Inspection. The work is divided into 4 categories. The theoretical part of the diploma thesis describes the key concepts that are necessary for the elaboration of a diploma thesis. Terms such as risk, threat, risk identification and risk assesment methods are explained. The conclusion of the theory includes BOZP, work-related injuries and a description of what the Safe Company certification means.The analytical part is an analysis of the current situation, BOZP assessment and risk management analysis of the main production process. The last practical part of the diploma thesis is focused on preventive measures in the main production process using FMEA analysis and proposing BOZP improvements.
Description
Citation
ZOUHAR, M. Projekt systému bezpečného podniku s přístupem společenské odpovědnosti podniků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik ekonomických systémů
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (místopředseda) RNDr. Pavel Popela, Ph.D. (člen) Ing. Jana Victoria Martincová, Ph.D. (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-07-02
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Projekt systému bezpečného podniku s přístupem společenské odpovědnosti podniků. Poté následovaly otázky komise: doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc Vysvětlete vztah názvu práce s cílem práce definovaným v zadání a s cílem definovaným na straně 12? Ing. Jana Martincová, Ph.D. Proč považujete překlady z angličtiny za riziko? Diplomant na otázky oponenta odpověděl. Diplomant na otázky komise odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO