Now showing items 1-4 of 4

  • Extrémofilní mikroorganismy 

    Procházková, Lenka
    Tato bakalářská práce se zabývá zmapováním extrémofilních mikroorganismů. Je popsáno extrémní prostředí, ve kterém se tyto mikroorganismy vyskytují, a rovněž strukturní a chemická adaptace na toto prostředí. Adaptace ...
  • Mléčné bakterie a jejich využití 

    Jiříková, Ivana
    Tato bakalářská práce je zaměřena na studium mléčných bakterií. V rámci práce byla provedena rešerše shrnující poznatky o těchto bakteriích. První část je zaměřena na obecnou identifikaci bakterií a rozdělení do jednotlivých ...
  • Suroviny a mikroorganismy pro výrobu pálenek 

    Jechová, Iva
    Výroba destilátů patří k tradičním fermentačním výrobám. Než se ze suroviny stane kvalitní pálenka musí projít řadou procesů. Nejdůležitějšími z procesů jsou kvašení, které probíhá díky mikrobiální kultuře, destilace a ...
  • Výroba ovocných kojeneckých výživ a jejich kontrola 

    Gállová, Eva
    Táto bakalárska práca sa zaoberá technologickým postupom výroby ovocných kojeneckých výživ a ich kontrolou. Konkrétne udáva prehžad vlastností používaného ovocia a prísad k ich výrobe. Rozoberá jednotlivé postupy spracovania ...