Now showing items 1-3 of 3

  • Identifikace probiotických druhů rodu Lactobacillus 

    Vystavělová, Růžena
    Bakterie rodu Lactobacillus jsou součástí střevní mikroflóry, jejíž složení ovlivňuje zdravotní stav hostitele. Vzhledem k tomu, že u některých druhů Lactobacillus byly prokázány klinické účinky (např. posílení imunitního ...
  • Molekulární typizace bakterií mléčného kvašení 

    Jelínek, Zdeněk
    Bakterie mléčného kvašení nacházejí uplatnění nejen v potravinářském průmyslu, ale také ve zdravotnictví. Jsou součástí mnoha fermentovaných mléčných výrobků i běžné střevní mikroflóry. Pro identifikaci bakterií byla ...
  • Produkce vodíku bakteriemi rodu Clostridium 

    Sedláček, Zbyněk
    Bakalářská práce se zabývá produkcí vodíku bakteriemi rodu Clostridium. Práce podává přehled o způsobech produkce vodíku uvedenými mikroorganismy, charakterizuje další biotechnologické metody a ukazuje příklady průmyslové ...