Komunikační agent pro informace o Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je implementace komunikačního agenta poskytující informace o Brně. Komunikační agent využívá třívrstvé architektury. Pro vlastní odpovídání na otázky jsou použity techniky strojového učení a neuronových sítí. Na základě provedeného testu bylo se systémem spokojeno 58 % respondentů, s přesností odpovědí poté 84 % uživatelů. Přínosem této práce je usnadnění získávání informací o Brně jeho obyvatelům i návštěvníkům.
The aim of this thesis is the implementation of a communication agent, which provides information about Brno. The communication agent uses three - tier architecture . For the question answering , machine learning and neural network techniques are used . User tests determined the success rate 84 %. 58 % of the primary users were satisfied with the system. Main benefit of the work is facilitating the retrieving of information about Brno for its residents and visitors .
Description
Citation
KŘIŠTOF, J. Komunikační agent pro informace o Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-08-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: V práci raz tvrdíte, že Váš systém vie odpovedať na otázky pomocou dát štruktúrovaných a neštruktúrovaných (sekcia 3.1). Následne ale píšete len o odpovedaní na dotazy s využitím polo-štruktúrovaných a štrukturovaných dát (sekcia 3.6). Uveďte zoznam zdrojov, z ktorého Vás systém dokázal čerpať znalosti. Roztriedte zdroje do štruktúrovaných, neštruktúrovaných a polo-štruktúrovaných. Pre kazdý zdroj uvedťe príklad otázky a príklad záznamu v zdroji, ktorý využil. Aké tokeny boli na základe Vašeho naivného bayesovského klasifikátoru pre jednotlivé kategórie otázok najpravdepodobnejšie? Uvedťe 10 najpravdepodobnejších tokenov pre každú kategóriu otázok. Komise, například: Měla grafická karta vliv na rychlost vyhledávání? Komise, například: Jak se řešilo dohledávání dat?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO