Na modelech založený návrh řízení Smart Home

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem, který je založený na modelu, řídicího systému Smart Home a následnou realizací tohoto systému. Cílem je vytvořit model, který slouží jako návrh, a podle tohoto modelu i realizovat systém. K tomu dobře slouží programovací nástroje, které fungují na bázi modelu. V práci je nejprve popsán na modelech založený návrh, modelovací jazyky, které slouží k tvorbě takového návrhu, a technologie, které se ve Smart Home používají. Na základě těchto poznatků je vytvořen model jako návrh pomocí modelovacího jazyku SysML a následně je tento návrh realizován pomocí programů PowerDEVS a Node-RED.
This work deals with model-based design of Smart Home control and implementation of this system. The goal is to create a model that serves as a design and according to this model implement the system. Model-based programming tools do this well. The work first describes the model-based design, the modeling languages that are used to create such a design and the technologies that are used in Smart Home. Based on this knowledge, the model is created as a design using the SysML modeling language and then this design is implemented using PowerDEVS and Node-RED.
Description
Citation
ČADA, R. Na modelech založený návrh řízení Smart Home [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-08-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Na obrázku 7.7 je průběh teploty v místnosti. Opravdu se dá místnost z 15°C za minutu vytopit na 20°C? Jakým způsobem jste modeloval ohřívání a ochlazování místností? Komise, například: Jak by se kalibroval navržený systém v jiném prostředí? Komise, například: Jak se zabezpečuje komunikace? Komise, například: Když se komikace zhroutí, co se stane?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO