Hlasový dialogový systém ve webovém prohlížeči pro demonstrační účely

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom práce je navrhnúť a vytvoriť hlasom ovládaného asistenta(voicebota), ktorý bude ľahko nasaditeľný na webovú stránku. Používateľom tak bude poskytnutý moderný spôsob, ako prirodzene komunikovať cez internetový prehliadač. Hlavný dôraz je kladený na synchronizáciu medzi hlasovým asistentom a obsahom na webovej stránke. Synchronizácia je dosiahnutá obojsmerným prenosom hlasu a textových príkazov medzi klientom a serverom. Na to je použitá technológia WebRTC v kombinácií so signalizačným protokolom SIP. Práca sa zaoberá oblasťami ako VoIP telefonovanie, počítačové siete a strojové učenie(proprietárne rečové technológie od Phonexie). Benefitom nasadenia hlasového asistenta je zníženie nákladov na odchádzajúce hovory pre klientov, odľahčenie agentov na call centrách pri odpovedaní na často kladené otázky a zvýšenie záujmu zákazníkov vďaka použitiu nových technológií.
This thesis describes how to prepare and design a voice-controlled assistant(voicebot), which can be deployed on any website as a modern way to communicate with customers using internet browsers. The main emphasis is put on synchronization between voice dialog and the graphical interface of the website. The synchronization can be achieved by transferring bidirectional voice and text commands between client and server. This is achieved by using WebRTC technology with SIP as a signaling protocol. The thesis deals with a wide range of protocols and technologies as well as interconnecting VoIP telephony, computer networks, and Phonexia speech technologies based on machine learning. As a result, deployment of the voicebot can reduce costs on outgoing calls, ease agents of a FAQ burden, and increase customers' interest in the product/company.
Description
Citation
VLČEK, P. Hlasový dialogový systém ve webovém prohlížeči pro demonstrační účely [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Počítačové sítě
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (místopředseda) Ing. Ondřej Lengál, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen) Ing. Libor Polčák, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-08-26
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B - velmi dobře. Otázky u obhajoby: Do dialogového systému se jako vstup bere "1-best" výstupní řetězec z modulu rozpoznávání řeči, tedy sekvence slov. Dal by se využít graf hypotéz, případně N-best výstup rozpoznávače?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO