Aplikace pro EEG biofeedback

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce je shrnutím existujících přístupů pro zpracování EEG signálu za účelem EEG biofeedbacku a dále popisuje návrh a implementaci vlastní aplikace pro EEG biofeedback se zaměřením na trénink pozornosti. Dále obsahuje případovou studii provedenou na neurotypickém studentovi a studentovi s ADHD, která zkoumá vliv implementované aplikace na měřený EEG signál subjektů.
This work is a summary of current approaches to EEG signal processing for EEG biofeedback purposes and contains a design and implementation details of a custom EEG biofeedback application for attention training. It is accompanied by a case study, which evaluates the effects of the application on measured EEG signals of a neurotypical student and a student with ADHD.
Description
Citation
ZAPLETAL, J. Aplikace pro EEG biofeedback [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Bioinformatika a biocomputing
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) prof. Dr. Ing. Pavel Zemčík (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Milan Češka, Ph.D. (člen) Ing. Michal Hradiš, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-08-27
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: How does the location of the EEG cap and the contact of the electrodes with the scalp affect the signal itself? When it is not possible to evaluate it? Jak jste prováděl vyhodnocení? Co znamená zkratka SMR?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO