Bezdrátový sběr dat z Bosch XDK v LabVIEW

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce popisuje zařízení Bosch XDK 110 a možnosti bezdrátové komunikace s ním v programovacím prostředí LabVIEW. Podrobně je rozebráno rozhraní Bluetooth Low Energy, kdy je využit USB dongle z důvodu nekompatibility tohoto standardu s LabVIEW. Dále jsou navrženy scénáře pro vyčítání dat z XDK 110 a je popsána vytvořená aplikace pro vyčítání a záznam dat měřených pomocí XDK v LabVIEW. V práci je také popsán software pro XDK schopný spolupracovat s navrženou aplikací a jsou popsány balíky dat určených ke komunikaci s aplikací.
The work summarizes what the XDK 110 is, what sensors it has, their properties and what communication interfaces can be used to communicate with the XDK device. Since the XDK 110 enables communication using Bluetooth Low Energy (BLE), this work presents the possibilities of solving communication using this interface, which is not yet directly supported in LabVIEW. Furthermore, scenarios for reading data from XDK 110 are proposed in the work, and then an application for reading and writing measured data from XDK in LabVIEW is developed and described. The work also describes the software for XDK able to cooperate with the proposed application and describes the data packages intended for communication with the application.
Description
Citation
HLAVÁČ, M. Bezdrátový sběr dat z Bosch XDK v LabVIEW [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (předseda) Ing. Lukáš Pohl, Ph.D. (místopředseda) Ing. Karel Horák, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Pikula, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen) Ing. František Burian, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-08-25
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami. V rámci obhajoby dokázal přesvědčit komisi o správnosti svých postupů a navrženého řešení. V průběhu odborné rozpravy reagoval na dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO