Využití programovatelného logického automatu ve výuce elektrických pohonů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce je rozdělena do čtyř částí. První část se věnuje jazykům používaných pro programování PLC. Tyto jazyky jsou rozděleny na grafické a textové. Do grafických jazyků patří jazyk příčkového diagramu a jazyk funkčního blokového schématu. Do textových jazyků se pak řadí jazyk strukturovaného textu a jazyk mnemokódů. Jazyky jsou popsány ve svých podkapitolách. Druhá část se věnuje popisu tří laboratorních úloh. Každá z úloh obsahuje schéma zapojení a diagram, jako vodítko pro vytvoření programu pro danou úlohu. Třetí část je věnována přípravě výroby desky plošných spojů a výběru součástek. Poslední část obsahuje obrázky a poznámky ohledně výroby přípravku pro laboratorní úlohy.
Bachelor thesis is divided into four parts. First part concentrates on programming languages used for programming a PLC. These are divided into graphical and text languages. Graphical languages consist of ladder diagram and function block diagram. Text languages are Structured text and instruction list. Each of these languages are described in subchapters. Second part deals with description of three laboratory tasks. The last part contains pictures a information about laboratory task’s made equipment.
Description
Citation
MALÝ, J. Využití programovatelného logického automatu ve výuce elektrických pohonů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (předseda) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Mach, Ph.D. (člen) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen) Mgr. Petr Kloc, Ph.D. (člen) Ing. Marcel Janda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-08-24
Defence
Student preznetoval bakalářskou práci na téma využití PLC obvodů při řízení laboratorní úlohy. Popsal PLC. Shrnul problematiku programování PLC obvodů a vyjmenoval rozdíly v jednotlivých jazycích. Dále popsal navrženou laboratorní úlohu. Prezentoval výrobu přípravku pro navrženou úlohu. Odpověděl na otázky oponenta. Nebyl schopen ukázat funkční laboratorní úlohu a v samotné prezentaci nebyl uvedeny žádné dosažené reálné výsledky. Student nakreslil na tabuly blokové schéma realizovaného programu a vysvětlil ho. Na doplňkové otázky komise odpovídal zmateně. Komise se shodla, že student nepřesvětčil komisy, že slpnil zadání v požadované rozsahu.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO