Evoluční návrh hašovacích funkcí pomocí gramatické evoluce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Gramatická evoluce umožňuje automatizovaně vytvářet řešení různorodých problémů a to v libovolném programovacím jazyce. Právě tyto vlastnosti jsou v této práci využity k experimentálnímu vytváření nových hašovacích funkcí, jejichž hlavním zaměřením je hašování síťových toků. Takto vytvořené funkce jsou následně porovnány s již existujícími hašovacími funkcemi, vytvořenými experty v této oblasti.
Grammatical evolution allows us to automate creating solutions to various problems in arbitrary programming languages. This thesis takes advantage of this method to experimentally generate new hash functions focused specifically on network flow hashing. Subsequently, these newly generated functions are compared with existing state-of-the-art hash functions, created by experts in the field.
Description
Citation
FREIBERG, A. Evoluční návrh hašovacích funkcí pomocí gramatické evoluce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-08-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: K čemu jsou v gramatické evoluci (GE) inicializační metody Full, Growth a Ramped-Half-and-Half, když GE pracuje pouze s lineárními chromozomy, a jak byly tyto metody využity ve Vaší práci? Jak vidíte možnost optimalizace hodnoty "magic constant" pro potenciální vylepšení vlastností hašovacích funkcí (hlavně těch Vámi nalezených)? Komise, například: Jak jste řešil výpočet fitness funkce? Komise, například: Jak dlouho trvala evoluce? Komise, například: Co je vstupem do hashovací funkce?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO