IoT senzor pro pokojovou rostlinu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je zpracovat rešerši o již hotových senzorech pro pokojové rostliny, seznámit se s platformou Arduino a s její pomocí také navrhnout vlastní IoT zařízení pro sběr a odesílání dat týkajících se úspěšného pěstování rostlin. Navržený senzor umožňuje snímat teplotu a vlhkost jednak okolního vzduchu, jednak obdělávané půdy. Přidanou hodnotou je navíc zobrazení stavu nabití akumulátoru. Všechny tyto údaje jsou následně odesílány přes Wi-Fi pomocí komunikačního protokolu MQTT do webového rozhraní ThingSpeak, a lze je tak jednoduše zobrazovat např. v mobilním telefonu.
The aim of this bachelor’s thesis is to compile research about prepared house plant sensors, to get familiar with the Arduino platform and with its aid suggest an own IoT device for collecting and transmitting values related to successful growing of plants. The designed sensor enables growers to measure ambient temperature, humidity and soil moisture and temperature. Another output from itself is a level of battery charge. Then all these data are transmitted by Wi-Fi by dint of communication protocol MQTT to the web interface ThingSpeak, so that they can be easily displayed, e. g. in a mobile phone.
Description
Citation
SCHWEIDLER, D. IoT senzor pro pokojovou rostlinu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Radomil Matoušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ivan Švarc, CSc. (místopředseda) Ing. Jakub Kůdela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Branislav Lacko, CSc. (člen) doc. Ing. Miloš Hammer, CSc. (člen)
Date of acceptance
2021-09-06
Defence
Student seznámil komisi s obsahem a výsledky své BP. Uvedl možné pokračování v této práci. Po přečtení posudků vedoucího a oponenta BP student uspokojivě zodpověděl dotazy oponenta. Doc. Lacko velice pozitivně ohodnotil projev studenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO