Návrh dávkovacího zařízení pro 3D tisk čokoládou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá kritickou rešerší a návrhem tiskové hlavy 3D tiskárny čokolády. Cílem práce je provedení studie rozšíření 3D portálového manipulátoru tiskovou hlavou pro 3D tisk čokolády. V první části je uveden přehled současného stavu poznání a je provedena rešerše. V další části jsou zhodnoceny informace z rešerše a jejich použitelnost pro návrh tiskové hlavy. V poslední části je předvedeno konstrukční řešení tiskové hlavy.
This bachelor thesis deals with the research and design of a printhead of a 3D chocolate printer. It aims to perform a study of the extension of the 3D portal manipulator printhead for 3D chocolate printing. The first part provides an overview of the current state of knowledge and research is performed. The next part evaluates the information from the research and their applicability to the design of the printhead. The last part shows the constructional solutions of the print head.
Description
Citation
VALENTA, O. Návrh dávkovacího zařízení pro 3D tisk čokoládou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (předseda) doc. Ing. Lubomír Vašek, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Pavlík, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Tůma, Ph.D. (člen) Ing. Radim Blecha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-09-08
Defence
Prezentace: - Obsah - Cíle práce - Současný stav poznání - Konstrukční řešení - dávkování, pohon - 3D model konstrukčního řešení - Sestava návrhu - Závěr Student seznámil členy komise s výsledky své práce a odpověděl na všechny otázky oponenta a vedoucího. Otázky členů komise: - Proč jste se nedržel strukturou práce zadání? - Do kterých míst bude vkládána čokoláda? (zodpovězeno) - Čím budete ohřívat nádobku? (zodpovězeno) - Jak vypadá výkres sestavy? - Co je to Vámi zmíněný "šnekový závit"? - Jak je řešeno chlazení? - Popište možné vady tisku z čokolády a jejich řešení? Student odpověděl na otázky členů komise se částečným úspěchem.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO