Technologie paprskového řezání

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá technologiemi paprskového řezání. Jsou v ní shrnuty dosavadní poznatky o těchto metodách řezání, jejich možnostech a využití. V praktické části je řešen úkol, zda je pro firmu technologicky a ekonomicky výhodné nahradit stávající metodu řezání vodním paprskem řezáním laserem.
The diploma´s thesis deals with cutting beams technologies. It shows the current knowledge of these cutting methods, their possibilities and applications. The practical part rates benefits of replacement water jet with laser from economic and technological perspective.
Description
Citation
KOCMAN, L. Technologie paprskového řezání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) doc. Ing. Augustín Görög, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (člen) Ing. Theodor Beran, Ph.D. (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2013-06-21
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. - Kde se bude abrazivo recyklovat? Je využití abraziva po recyklaci rovnocenné s nerecyklovaným abrazivem? - Literatura uvedená v DP - je stále aktuální? - Bylo provedeno vyhodnocení kvality povrchu řezu? - Rychlost polohování 167 m/min - je to reálný parametr? - Jednotky u průměru trysky uvedené v DP? - Jednotky u řezné a posuvové rychlosti v DP... Co představuje u vodního paprsku řezná rychlost? - Princip laseru, uváděné jednotky. - Čím je způsoben rodíl mezi tloušťkami řezání oceli a hliníku?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO