Design dopravního prostředku v systému udržitelné městské mobility

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
P
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato dizertační práce je reakcí na negativní trendy v městské mobilitě, které mnoho autorů vedly k závěru o nutnosti nového přístupu k dopravě osob ve městech. Vlastní práce má tvůrčí charakter, ale v koncepční rovině zohledňuje specifické potřeby udržitelnosti městské mobility a vychází ze stávajících pokrokových řešení dopravních prostředků. Výsledkem je vize jednomístného vozidla, chápaného jako element městské mobility, který respektuje charakter zón s volným pohybem osob, ale zároveň je vhodný i pro dopravu na delší vzdálenosti.
This dissertation is a response to the negative trends in urban mobility, which led many authors to conclude on the need for a new approach to personal transport in the cities. The work has creative character, but in the conceptual level, it is taking into account the specific needs of sustainable urban mobility and build on the existing innovative transport solutions. The result of dissertation is a vehicle vision, understood as an element of urban mobility that respects the character of the zones of free movement of persons, but it is also suitable for transport over longer distances.
Description
Citation
ŠKAROUPKA, D. Design dopravního prostředku v systému udržitelné městské mobility [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukční a procesní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Martin Hartl, Ph.D. (předseda) doc. Ing. arch. Patrik Kotas (člen) akad. soch. František Pelikán (člen) akad. soch. Zdeněk Zdařil (člen) Ing. Martin Pípa (člen) doc. Ing. arch. Jan Rajlich (člen) prof. akad. soch. Pavel Škarka (člen) doc. ak.soch. Jan Zamazal (člen)
Date of acceptance
2013-04-10
Defence
DP splňuje požadavky na ni kladené VŠ zákonem a SZŘ VUT v Brně. Obsahuje původní výsledky, které byly publikovány v recenzovaném časopise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO