Selected aspects of edible insect rearing and consumption-A review
Vybrané aspekty chovu a konzumace jedlého hmyzu - Review

Zobrazit/ otevřít
Datum
2021-04-07Autor
Altmetrics
10.17221/288/2020-CJFS
Metadata
Zobrazit celý záznamAbstrakt
The presented work brings a comprehensive study of edible insect farming with an impact on the environment and human health. The review focuses not only on commonly monitored parameters such as carbon footprint or feed conversion but also on waste management. It also highlights the positive and negative aspects of eating edible insect regarding human health. Compared to other livestock, the rearing of edible insect brings less environmental burden and higher environmental protection. This review aimed to summarise current knowledge and broaden the complex view of the issue. Předkládaná práce přináší ucelenou studii o chovu jedlého hmyzu s dopadem na životní prostředí a lidské zdraví. Přehled se zaměřuje nejen na běžně sledované parametry, jako je uhlíková stopa nebo konverze krmiva, ale také na odpadové hospodářství. Zdůrazňuje také pozitivní a negativní aspekty konzumace jedlého hmyzu z hlediska lidského zdraví. Chov jedlého hmyzu přináší oproti ostatním hospodářským zvířatům menší zátěž životního prostředí a vyšší ochranu životního prostředí. Tato recenze měla za cíl shrnout současné poznatky a rozšířit komplexní pohled na danou problematiku. (strojový překlad)
Klíčová slova
allergy, carbon footprint, chitin, global warming potential, alergie, uhlíková stopa, chitin, potenciál globálního oteplováníTrvalý odkaz
http://hdl.handle.net/11012/203270Typ dokumentu
Recenzovaný dokumentVerze dokumentu
Finální verze PDFZdrojový dokument
CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES. 2021, vol. 39, issue 3, p. 149-159.https://www.agriculturejournals.cz/web/cjfs.htm?type=article&id=288_2020-CJFS
Kolekce
- Ústav mikroelektroniky [181]