Porovnání cen bytového domu v k.ú. Břeclav stanovených dle platných oceňovacích předpisů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce obsahuje ocenění bytového domu v Břeclavi dle platných oceňovacích předpisů. Hlavní náplní této práce je poskytnout informace k oceňování nemovitostí a informace o pojmech, které s touto problematikou souvisí. Konkrétně je zde stanovena cena bytového domu a jsou zde popsány metody pro oceňování nemovitostí. Hlavním úkolem je stanovit cenu bytového domu jako celku a druhým úkolem je stanovit cenu bytů, když je dům rozdělěn na bytové jednotky prohlášením vlastníka. K ceně bytového domu se započítají i venkovní úpravy. Jsou zde použity metody pro oceňování. Pro bytový dům je to nákladový způsob a výnosový způsob a jejich kombinace a pro byty je zde použita metoda porovnávací. Závěrem je nutno zjistit, jak se změní ceny bytového domu, pokud se změní jeho vlastnictví. Bylo zjištěno, že pokud se cena stanoví kombinací výnosového a nákladového způsobu a porovnávacím způsobem, tak cena součtu bytových jednotek bude vyšší než cena kombinace nákladové a výnosové metody.
The Diploma work includes the valuation of a flat-building according to the valuation rules in Břeclav.The main line of this work is to give information about valuation of properties and concepts, which connented with these questions. In the conkrete there is a fixed price of flat-building and there are for methods for valuation of properties. The first task is to appoint the price of flat-building as a whole and the second is to appoint the prices of flats. The price of flat-building also includes outdoor alterations. There are used the methods for valuation. For flat-building it is a load and a decree way and their combination and for flats it is a comparing method.In the end it is necessary to find out the change of price of flat-buiding if the ownership is change. We found out that if the price will be appoint according to the combination of the load the decree wayand comparing method, the price of the sum of accommodation units will be higher than price of combi ation of the load and the decree way.
Description
Citation
HELEŠICOVÁ, H. Porovnání cen bytového domu v k.ú. Břeclav stanovených dle platných oceňovacích předpisů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Hirš, CSc. (předseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (místopředseda) Ing. Alena Superatová, Ph.D. (člen) Ing. Milan Šmahel, Ph.D. (člen) Ing. Andrea Pavlíková (člen)
Date of acceptance
2010-11-05
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO