Rekonstrukce pohonu vysokotlakého vstřikovacího čerpadla s převodovým poměrem 1,5

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na rekonstrukci pohonu vysokotlakého vstřikovacího čerpadla s převodovým poměrem 0,5 na převodový poměr 1,5. Vstřikovací čerpadlo bude použito pro čtyřválcový vznětový motor. Konečné řešení bylo vypracováno klasickým postupem. Pro rekonstrukci byly použity počítačové programy Autodesk Inventor 2012 a ANSYS 14.
The master´s thesis focuses on the redesign of highpressure injection pump drive with gear ratio 0,5 to gear ratio 1,5. The injection pump will be used for diesel engine with four cylinders. The final solution was created by classic procedure. For the redesign were used softwares Autocad Inventor 2012 and ANSYS 14.
Description
Citation
ŠULC, D. Rekonstrukce pohonu vysokotlakého vstřikovacího čerpadla s převodovým poměrem 1,5 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Miroslav Havlíček, CSc. (předseda) prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (člen) Ing. Jiří Koláček (člen) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-14
Defence
Diplomant seznámil komisi s průběhem řešení a výsledky své diplomové práce, zodpověděl otázky oponenta a v rámci rozpravy k diplomové práci zodpověděl následující dotazy zkušební komise: Lze korekci ozubení měnit prostřednictvím jeho úhlu záběru? Zhodnoťte přednosti a nedostatky systému Common rail ve vztahu s Vámi řešenou variantou vstřikování. Jaké jsou obecně problémy s upevňováním čepů? Jak ovlivňuje vzájemnou polohu dílů použitá technologie?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO