Návrh prototypu zubařského pískovacího zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V rámci diplomovej práce je navrhnutý prototyp zubárskeho pieskovacieho zariadenia. Návrh je realizovaný v CAD programe, pomocou ktorého je overená aj jeho zmontovateľnosť. Dokument ďalej rozoberá návrh jednotlivých častí a technológií zvolených na ich výrobu. Vybraná súčiastka „Výstupná tryska“, ktorá zabezpečuje funkciu zmiešavania abrazíva a vzduchu s vodou je v práci podrobne popísaná a pomocou CNC sústruhu vyrobená. Medzi hlavné výstupy tohto dokumentu patrí výroba spomenutej trysky, jej technické hodnotenie ako aj technicko-ekonomické hodnotenie celého zariadenia.
In this diploma thesis, we propose a prototype of a dental sandblasting machine. This machine’s drawing is composed using a CAD program, which helped with checking the assembly ability. Later in this work, we discuss the design of each component and chosen technologies for production. We chose to describe in detail and prototype using the CNC machine the “exit jet” component, which combines an abrasive and air with water. The main outputs of this work are the prototype of this component and its technical rating and the technical-economical rating of the whole proposed design of the machine.
Description
Citation
HUSÁR, J. Návrh prototypu zubařského pískovacího zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Pokorný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) Ing. Martin Petrenec, Ph.D. (člen) Ing. Jan Zouhar, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Byl proveden materiálový rozbor uvedených trysek? zodpovězeno 2. Bylo by možné použít povrchovou úpravu pro trysku? zodpovězeno 3. Na čem bude ohýbán plech pro kryt? zodpovězeno 4. Která část zařízení bude sterilizována? zodpovězeno 5. Definujte galvanickou korozi a kde může vzniknout v návrhu? zodpovězeno 6. Uveďte způsob výroby závitu do plechu. zodpovězeno Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO