Most přes Mordovu rokli

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je návrh nosné konstrukce mostu. Ze dvou navržených variant byla zvolena předpjatá deskotrámová konstrukce o pěti polích. Most je betonován po polích v bednění podporovaném výsuvnou skruží. Výpočet účinků zatížení je proveden v programu Midas Civil 2021 a Scia Engineer 18.1. Konstrukce je posouzena na mezní stav únosnosti a použitelnosti. Návrh a posouzení je provedeno dle platných norem.
The aim of this thesis is design of the loadbearing structure of a bridge. Out of two proposed variants was chosen prestressed girder deck of 5 spans. The bridge is built span-by-span in a formwork supported by launching girders. Calculation of load cases is made in software Midas Civil 2021 and Scia Engineer 18.1. The construction is evaluated considering the ultimate limit state and serviceability limit state. The design and evaluation were made according to valid standards.
Description
Citation
ONDŘEJ, V. Most přes Mordovu rokli [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Ladislav Klusáček, CSc. - předseda, doc. Ing. Radim Nečas, Ph.D. - místopředseda, Ing. Dorde Čairović - tajemník, Ing. Jakub Venclovský - tajemník, doc. Ing. David Lehký, Ph.D. - člen, Ing. Jan Koláček, Ph.D. - člen, Ing. Dorde Čairović - člen,
Date of acceptance
2022-02-02
Defence
Student prezentoval výsledky své diplomové práce před komisí a následně reagoval na připomínky oponenta. Následně kladli dotazy členové komise: doktor Koláček: Vliv ochabnutí průřezu na vnitřní síly. Student zodpověděl s dopomocí. docent Klusáček: Způsob zatížení větrem. Student zodpověděl s dopomocí. docent Klusáček: Rozdíl v navrhování konstrukcí jako deskových a skořepinových. Student zodpověděl s dopomocí. doktor Koláček: Protažení předpínacích lan. Student zodpověděl s dopomocí.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO