Penzion U Odry

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této diplomové práce je projektová dokumentace novostavby - penzionu U Odry v Přerově-Kozlovice. Kapacita ubytování je 36 osob. V penzionu se také nachází restaurace. Objekt je navržen jako třípodlažní. V prvním nadzemním podlaží se nachází prostory pro vstup hostů do ubytovacího zařízení, zázemí pro zaměstance, technické zázemí objektu a restaurace včetně prostor pro její provoz. V druhém a třetím nadzemním podlaží se nacházejí pokoje pro hosty. Základy jsou tvořeny ze základových pásů. Obvodové nosné konstrukce a příčky jsou tvořeny pórobetonovými tvárnicemi YTONG. Vnitřní nosné zdivo je tvořeno vápenopískovými tvárnicemi SILKA. Stropní konstrukce je navržena z předpjatých stropních panelů SPIROLL. Zastřešení objektu je řešeno pomocí plochých jednoplášťových vegetačních střech.
The subject of this diploma thesis is the project documentation of the new building - pension U Odry in Přerov-Kozlovice. Accommodation capacity is 36 people. In the pension there is also restaurant. The building is designed as a three-storey. On the first floor there are rooms for guests entering the accommodation facility, facilities for accommodation, technical facilities of the building and the restaurant, including premises for its operation. There are guest rooms on the second and third floors. The bases are made up of strip foundations. The external loadbearing mansards and partitions are made of YTONG lightweight concrete blocks. The internal loadbearing masonry is made of SILKA lime-sand blocks. The ceiling structure is designed from SPIROLL prestressed concrete floor slab. The roofing of the building is solved using flat vegetation roofs.
Description
Citation
SPÁČILOVÁ, K. Penzion U Odry [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - předseda, Ing. Monika Manychová, Ph.D. - místopředseda, Ing. Tomáš Žajdlík - tajemník, Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. - člen, Ing. Jindřich Sobotka, Ph.D. - člen, Ing. arch. Luboš Eliáš - člen, Ing. Eva Šuhajdová - člen, Ing. Martin Mohapl, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Příborský - člen,
Date of acceptance
2022-01-31
Defence
Studentka v rámci prezentace představila svou závěrečnou práci na téma „Penzion U Odry.“ Studentka v rámci prezentace představila lokalitu a umístění objektu. Bylo představeno dispoziční řešení jednotlivých podlaží a funkce objektu. Studentka představila konstrukční a materiálové řešení stavby. V rámci obhajoby byly objasněny dotazy oponenta diplomové práce. V rámci obhajoby byly položeny následující doplňující dotazy: - Objasněte volbu návrhu a umístění hlavního vstupu do objektu. - Objasněte volbu návrhu drenáže. Její pozici a umístění ve vztahu k základové spáře. Studentka s dokonalým přehledem zaujímala odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagovala i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO